google-site-verification: google2c933562c791f65e.html
 

Vakantiewoningen in Barbençon

COVID update: we zijn open en onze verhuringen gebeuren binnen het kader van de wettelijke regels. Vanaf 1st September, geen restricties meer op de nummer van personen binnen een gite.

 Gîtes de Wallonie 
IMG_4260.png
 

OVER

Barbençon... Vlakbij de Franse grens ligt Barbençon, één van de mooiste dorpen van Wallonië. Het omliggende platteland heeft veel te bieden: rijk cultureel erfgoed, een kleurrijke folklore, de middeleeuwse en Napoleontische geschiedenis, en natuurlijk ook de Belgische gastronomie. Of u nu gek bent op bezienswaardigheden (Thuin, Chimay, Abdij van Aulnes, ...) of buitenactiviteiten (wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, watersporten, ...): Barbençon is hét ideale startpunt. Onze vakantiewoningen ‘La Couronne d 'Or’ (De Gouden Kroon) en ‘Les trois Lions’ (De Drie Leeuwen) hebben een capaciteit van respectievelijk 4 en 9 personen, én putten uit de lokale middeleeuwse geschiedenis om u een unieke ervaring aan te bieden, alle seizoenen lang.

 

Het Poorthuis ... In de dertiende eeuw bewaakte het Poorthuis van Barbençon de ingang van een machtig kasteel. De heren werden gerespecteerd in de hele provincie en daarbuiten, én hun invloed was groot en verreikend. Zeven eeuwen later blijft nog slechts een deel van de middeleeuwse muren en het Poorthuis over. Het Poorthuis werd in de vroege 20ste eeuw getransformeerd en omgevormd tot een vakantiehuis.

 
IMG_4266.png

Les Trois Lions de Gueules

(9 gasten)

La Couronne d'Or

(2/3 gasten)

Onze gîte “Les trois lions de Gueules” werd onlangs gerenoveerd en kijkt uit op het meer van Barbençon. Het biedt een adembenemend uitzicht op het meer en de omgeving. Met 3 slaapkamers van 2, 3 and 4 personnen en twee slaapbanks is het dé ideale accommodatie voor gezinnen of een bende vrienden of collega's tot maximaal 9 gasten. De gîte telt twee badkamers, een woonkamer met open haard, een volledig ingerichte keuken en een groot terras.

Beschermd met metersdikke muren, biedt onze gîte “La Couronne d'Or” een authentieke middeleeuwse sfeer. Het pand werd volledig gerenoveerd en bevindt zich op de eerste verdieping van het Poorthuis. De gîte beschikt over een tweepersoonsslaapkamer in de Noordoosttoren, een slaapbank in de woonkamer en een douche. De keuken is volledig ingericht en de woonkamer zal u betoveren met zijn hoog, gewelfd plafond. Ideaal voor stellen.

L'écu d'argent

(5 gasten)

Het verblijf "Het zilveren schild" beslaat de tweede verdieping van het Châtelet de Barbençon en wordt gekenmerkt door een binnenruimte die de contouren van de torens volgt. De zeshoekige woonkamer biedt een prachtig uitzicht over het meer van Barbençon. De twee kamers voor 2 en 3 personen bieden plaats aan 5. Een comfortabele badkamer met bubbelbad maximaliseert uw plezier en garandeert u een ideale omgeving om te ontspannen met familie of vrienden.

La Chambre des Pairs

(5/7 gasten)

Onze gîte "La Chambre des Pairs" bevindt zich op de bovenste verdieping van het Châtelet. De halvemaankamers en de kleine kleine openingen in de noordgevel contrasteren met het heldere centrale platform die gebouwd wordt in de afgelopen eeuw. Een volledig uitgeruste keuken, een moderne doucheruimte en een ruime woonkamer geven u het comfort van de 21e eeuw. Onze gîte "La Chambre des Pairs" kan ook omgetoverd worden tot een vergaderruimte en kunnen uw seminars, presentaties en andere evenementen in een uitzonderlijke omgeving worden ondergebracht.

De foto's van elke accommodatie zijn te zien op de photospagina. Onze gîtes zijn gemakkelijk te combineren tot een totale capaciteit van 21/24 personen. Neem contact met ons op voor onze groepstarieven en onze bedrijfstarieven.

 

ONZE DIENSTEN

Gratis Wifi

 

Om verbonden te blijven met familieleden, vrienden en collega’s, én om jouw beste herinneringen met elkaar te delen.

Terras en speeltuin

 

Een adembenemend uitzicht op het meer, een barbecue, een schommel en een zandbak zodat iedereen kan ontspannen in de zon.

Wasmachine & Droger

 

Beschikbaar in onze opslagruimte, omdat onze kinderen ook de neiging hebben om hun warme chocolademelk overal op te morsen.

"Fietsenstalling"

 

Om uw fietsen en andere uitrusting in op te bergen in de ondergrondse doorgang die naar het kasteel leidt.

Gemakkelijk parkeren

Drie private parkeerplaatsen voor “Les Trois Lions”. Eén private parkeerplaats voor “La Couronne d'Or”.

 

FOTOS

IMG_0786
IMG_0786
press to zoom
IMG_6367
IMG_6367
press to zoom
IMG_6329
IMG_6329
press to zoom
1/7
 

Find the inspiration ...

ZIEN - DOEN - ETEN – DRINKEN

Bezienswaardigheden

Binnen 30 minuten met de auto: Sint-Lambertuskerk (1 km), Salamandretoren (4 km), Abdij van Aulnes (8 km), Belfort van Thuin (UNESCO-site, 15 km), Bois du Casier (30 km), en talrijke musea, abdijen, kastelen en middeleeuwse steden.

Wandelen & fietsen

Talrijke wandel- en fietsroutes.Toeristische routes: "Véloroute des Lacs", "1000 bornes à vélo", ... 

Ontdek ook het NaturaParc: mountainbikes huren, boomklimcursussen en meer (10 km).

Om te drinken

Geniet van de lokale specialiteiten en de vele Belgische bieren.
Wat je absoluut niet mag missen:

Bieren van Beaumont (4km),

distilleerderij van Biercée (10 km),

trappistenbieren van Chimay (30 km),

microbrouwerij des Fagnes (30 km).

Volksevenementen

De laars van Henegouwen en het Merengebied hebben een rijke en kleurrijke folklore. Neem deel aan Barbençon's Big Fire, in één van de lokale Carnivals & Ducasses of in één van de beroemde Folk Marches die zo specifiek zijn voor het gebied tussen de Samber en de Maas.

Buitenshuisactiviteiten

Vis in het meer van Barbençon (350 m), ontdek golf en andere watersporten aan het meer van l'Eau d'Heure (10 km), zoek het hogerop in een klein vliegtuig of ULM (15 km), geniet van een professioneel karting racecircuit (30 km).

Om te eten

Lunchen of dineren in de naburige Lake Inn’s (350m en 1km). Ontdek Beaumont's Escavèches (vis) en macarons (zoet) (4 km), de vele Belgische kazen en de Waalse Gastronomie.

En nog meer... Het gebied is zo rijk dat het onmogelijk is om u te voorzien van een volledige lijst van de dingen die er te doen, te zien en te ontdekken zijn. Als u nog meer ideeën wilt opdoen, bezoekt u de sites van het Meerdistrict, of Wallonië Toerisme.

WE RENOVEREN

Volgons on op Facebook voor fotos's en meer

“Voor uw comfort en veiligheid renoveren wij het Poorthuis binnenshuis volledig en zijn we onze twee huisjes aan het verbouwen. We zullen ze in april en in het zomer heropenen”

 
 

RETRAITES - SEMINARIES – EVENEMENTEN

     Coming Soon     

Laat u inspireren door de historische setting en de authentieke ambiance van het Poorthuis. Organiseer er uw retraites, bedrijfsseminars, productpresentaties, fotoshoots en andere evenementen. Ons vakantiehuisje ‘Les Trois Lions’ zal uitgerust worden met multimedia-infrastructuur en een vergader- of seminarieruimte voor maximaal 20 personen.
Neem contact met ons op om onze voorwaarden te ontdekken.

 
  • Black TripAdvisor Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon